Pelgrimage op weg naar Pasen

Met elkaar een boek lezen, je leeservaringen delen en kijken wat je met het verhaal kunt, individueel en met elkaar. In de veertigdagentijd wil ik dat met u doen aan de hand van ‘Pelgrimage’ van Henri Nouwen.

Henri Nouwen was katholiek priester, hoogleraar aan diverse Amerikaanse universiteiten, maar vooral ook een inspirerend publicist. ‘Pelgrimage’ beschrijft een zoektocht naar een spirituele manier van leven. In vier heel goed leesbare essays gaat Nouwen achtereenvolgens in op de weg van de macht, de weg van de vrede, de weg van het wachten en de weg van leven en sterven.

Vier keer zo’n 25 pagina’s thuis lezen, vier keer een zaterdagnamiddag van 16.00 tot ca. 18.00 uur daarover met elkaar in gesprek. We beginnen met een kop koffie of thee en iets lekkers. Na een korte introductie gaan we letterlijk op weg. Tijdens een wandeling van zo’n anderhalf uur wisselen we in kleine groepen onze mening en ideeën over het gelezene uit. Al dan niet aan de hand van een aantal van te voren opgestelde vragen. Bij terugkomst eten we met elkaar een voorgerecht. Want samen eten verbindt. De hoofdmaaltijd kunt u dan weer thuis gebruiken.

Waar?
Op en rond Hof der Wonderen, Piksenweg 42, 7447 SE in Marle

Wanneer?
Vijf zaterdagnamiddagen. Kennismaking op 28 februari en aan de wandel op 7, 14 , 21 en 28 maart. Mocht u een van de bijeenkomsten missen, is dat geen probleem. De essays staan los van elkaar.

Hoe?
We wandelen over gedeeltelijk onverharde paden. Zorg dus voor goede schoenen. Bij echt slecht weer (maar wat is slecht) blijven we binnen. Het boek is uitverkocht maar ik zorg voor kopieën.

Kosten?
Ik zoek naar mogelijkheden om Hof der Wonderen uit te bouwen tot een plek waar mensen geïnspireerd raken. Die plek zelf is er dus. En ik ben ook graag bereid er tijd en moeite in te investeren. Rijk hoef ik er niet van te worden, maar wel is het nodig om een vergoeding te vragen voor het gebodene en zo een deel van de investeringen terug te krijgen en vervolgactiviteiten te kunnen bieden. Voor vijf bijeenkomsten moet de vergoeding daarom EUR 45,- (incl. de gekopieerde essays en catering) zijn. Stellen betalen EUR 80,-. Maar geld mag nooit een belemmering zijn om deel te nemen. Kunt u het bedrag niet betalen, dan bepalen we in onderling overleg wat u wel kunt missen.

Ik zie naar uw deelname uit en hoop op vogels van diverse pluimage. Opgaven ontvang ik graag voor zaterdag 21 februari per e-mail jan@hofderwonderen.nl of telefonisch via 06 2091 0091

Jan Verhoek