Kunst in Kulturhus Kruidenwijk

Met ingang van mei 2011 is Kulturhus Kruidenwijk verrijkt met een expositie van hedendaagse kunst. In de grote zaal, waar tal van activiteiten plaatsvinden, exposeert Hof der Wonderen steeds een tiental werken van wisselende kunstenaars. Het initiatief van kluturhusbeheerder Arthur van der Woude en galeriehouder Jan Verhoek wil gebruikers en bezoekers op een vanzelfsprekende manier kennis laten maken met hedendaagse kunst.

Het spits wordt afbegeten door Elles Blankenstein Bezemer. Zij woont zelf in de Kruidenwijk en schildert met brede gebaren abstracte beelden op een formaat van minimaal 1 x 1 meter. Altijd kleurrijk, meestal vrolijk en in veel gevallen geïnspireerd op jazz-muziek.

Het experiment met verf, zowel met dunne lagen over elkaar als met forse streken opgezet, is haar passie en dat leidt steeds tot verrassende en boeiende resultaten. Haar experimenten gaan soms zo ver dat zij het doek zelf te lijf gaat door erin te kerven of door het te plooien. Elles boetseert als het ware haar schilderijen en zoekt op alle mogelijke manieren naar het verfraaien van haar omgeving.

In tegenstelling tot de galerie kent het Kulturhus geen vaste openingstijden. Het recept is simpel: is er wat te doen in het Kulturhus, dan is de kunst ook te zien. Uiteraard is de beheerder altijd bereid om het licht in de zaal voor u aan te doen.