Het feest van de Geest

Na een aantal mooie verhalen over moderne pelgrims in januari en februari, viel het stil. We mochten niet meer … en terecht. Maar nu er weer wat meer ruimte is, doen we niets liever dan weer verhalen van mensen koppelen aan verhalen die veel groter zijn. Het pinksterfeest is dan natuurlijk de ideale herstart.

‘De vrijheid van pasen wordt op het pinksterfeest in onze handen gelegd’ hoorde ik deze week een oud predikant van de PG Nijverdal zeggen. Nico ter Linden spreekt bij het verhaal uit handelingen over ‘Pinksteren vervuld’. Kennelijk begint er niet alleen iets nieuws, maar komt er ook iets wat al veel eerder begonnen was tot vervulling. Het feest van de geest is inhoudelijk het minst bekend bij de niet christelijke meerderheid in Nederland, maar er valt misschien wel meer over te zeggen dan over welk christelijk feest dan ook.

Op de Hof der Wonderen willen we ons graag door dat feest laten inspireren. En dat doen we het liefst met jou erbij.

Op zaterdag 30 mei om 19.30 uur met maximaal acht mensen rond het kampvuur. We herlezen het pinksterverhaal aan de hand van Nico ter Linden. Als iedereen een eigen verhaal, gedicht, of lied meeneemt dat hem of haar motiveert of verder helpt – uit welke bron dan ook - maken we met elkaar een inspirerend boeket. Uiteraard beginnen we met koffie en/of thee en drinken we na afloop met elkaar een glas, buiten, op anderhalve meter afstand; helemaal coronaproof.

Zondag 31 mei om 11.00 doen we het anders: kop koffie of thee, het verhaal van Nico ter Linden en dan een goed uur lopen en in twee- of drietallen daar eens over bomen. Of over iets anders dat ons in verband met pinksteren treft of inspireert. Bij terugkomst eten we onze zelf meegebrachte – dat is veiliger - lunch. Wij zorgen uiteraard voor smakelijke en gezonde drankjes erbij. Maximaal 15 deelnemers, weer helemaal buiten, anderhalve meter afstand, alles volgens de richtlijnen van het RIVM.

Locatie: Hof der Wonderen Piksenweg 42 7447 SE Hellendoorn
Kosten: EUR 7,50 per persoon
Opgeven: jan@hofderwonderen.nl

Geld mag nooit een probleem zijn; is het bedrag een probleem, dan betaal je wat je kunt missen.