Bezinning

Op Hof der Wonderen zoeken we naar verbinding. Tussen verhalen uit de Bijbel en verhalen van vandaag, tussen verschillende opvattingen en uiteindelijk tussen mensen.

Daarvoor hervertellen we betekenisvolle Bijbelverhalen al dan niet rond een kampvuur, bespreken we (al wandelend) actuele boeken of artikelen, kijken we bijzondere films, beproeven we bibliodrama en ... vult u maar in.

Eigen ideeën
Wat op Hof der Wonderen gebeurt, doen we samen. Hebt u dus zelf wensen of ideeën? Aarzel niet om ze in te brengen. Samen kunnen we kijken of we ook uw initiatieven kunnen verwezenlijken.

Wandelen onder de zegen van …

“Veel heil en zegen in het nieuwe jaar”; dat zei de generatie van onze ouders vroeger als ze elkaar ergens tussen nieuwjaarsdag en driekoningen ontmoetten. Zo zeggen we het nauwelijks meer, maar zo’n wens of zegenbede is natuurlijk nog steeds van belang. Ook verderop in het jaar.

Op zondag 13 februari willen we met elkaar nadenken en praten over verschillende zegenbedes. Het zou mooi zijn als iedereen een zegenwens of -bede meenam die hij of zij mooi, inspirerend of aansprekend vindt. Die leggen we op een stapel en aan de hand van een of meer van die wensen praten we dan door. Terwijl we met elkaar onderweg zijn. Een mooie manier om vooruit te kijken naar 2022.

We beginnen om 14.30 uur met een kop koffie of thee onder de overkapping. Daarna lopen we in groepjes een goed uur in de omgeving en wisselen gedachten en wie weet goede wensen uit.

Bij terugkomst wensen we elkaar het goede toe voor 2022 en eten we een passend voorgerecht rond het houtvuur. En zo tegen 17.00 uur zoeken we onze eigen huizen weer op.

Locatie: Hof der Wonderen, Piksenweg 42, 7447 SE Hellendoorn
Kosten: EUR 4,00 per persoon, dankzij een bijdrage door de commissie vorming en toerusting
Opgeven: jan@hofderwonderen.nl of 06 2091 0091

IK BEN …?

Binnenkort willen we met elkaar kijken naar de tweede serie van de zeven beelden die Jezus in Johannes gebruikt om uit te leggen wie hij is. Het brood des levens, het licht der wereld, de goede herder, de deur voor de schapen, de opstanding en het leven, de weg de waarheid en het leven, en de ware wijnstok. Soms heel erg voor de hand liggende beelden, soms wat lastiger direct te duiden, maar altijd ontleend aan het oude testament en dus nooit zomaar uit de lucht gegrepen.

Marian Torenbeek, een glaskunstenaar bij ons in de buurt, aan de Sallandse kant de Regge, heeft van deze zeven ik-ben-woorden verbeeldingen in glas gemaakt en die mogen we gebruiken. Een prachtig vertrekpunt voor boeiende gesprekken over die specifieke uitspraken van Jezus.

Hoe kijken we daar zelf naar? Wat denken en voelen we bij deze beelden, (van Jezus en van Marian)? We hopen dat u ook uw eigen verhalen wilt vertellen of wilt delen wat u heeft gezien en gelezen rond deze beelden. Want we houden geen lezing, we delen wat we zien en ervaren. En daarbij is ieders inbreng even waardevol.

We beginnen om 19.30 uur met een kop koffie of thee. Van 19.45 tot 21.15 gaan we luisteren, kijken en delen. Daarna is er een glas wijn, bier of fris om nog even na te praten bij de houtkachel.

Om zinvol te kunnen praten en een beetje afstand te kunnen houden is er ruimte voor maximaal 12 deelnemers.

Datum: donderdag 24 februari
Locatie: Hof der Wonderen Piksenweg 42 7447 SE Hellendoorn
Kosten: EUR 4,00 per persoon per avond, dankzij een bijdrage door de commissie vorming en toerusting
Opgeven: jan@hofderwonderen.nl

Kootje Stronkhorst en Jan Verhoek