Bezinning

Op Hof der Wonderen zoeken we naar verbinding. Tussen verhalen uit de Bijbel en verhalen van vandaag, tussen verschillende opvattingen en uiteindelijk tussen mensen.

Daarvoor hervertellen we betekenisvolle Bijbelverhalen al dan niet rond een kampvuur, bespreken we (al wandelend) actuele boeken of artikelen, kijken we bijzondere films, beproeven we bibliodrama en ... vult u maar in.

Eigen ideeën
Wat op Hof der Wonderen gebeurt, doen we samen. Hebt u dus zelf wensen of ideeën? Aarzel niet om ze in te brengen. Samen kunnen we kijken of we ook uw initiatieven kunnen verwezenlijken.

‘Aan tafel’: samen eten, nadenken, praten en werken

‘Aan tafel’, luidt het jaarthema van de PKN. Aan een tafel, daar wordt gegeten en gepraat. Precies dat doen we op de Hof der Wonderen al sinds jaar en dag. Vogels van allerlei pluimage eten er met elkaar en delen verhalen en ideeën. Het komende najaar willen we dat weer oppakken. We zijn wat minder gaan werken en hebben dus tijd en zin om het weer stevig op te pakken.

Maandag 3 oktober willen we ons bezinnen op wat we op ons bord leggen als we met elkaar aan tafel gaan en wat die keuzes voor gevolgen hebben. We bekijken ‘Au nom de la terre’. Deze film uit 2019 vertelt het verhaal van een jonge Franse boer die in de jaren 70 het bedrijf van zijn vader overneemt. ‘Het systeem’ dwingt hem steeds maar uit te breiden en meer en meer te investeren. De schulden en problemen stapelen zich op en van het oude boeren is niets meer over. Wat dat met hem doet, met zijn vader en met zijn gezin en beoogd opvolger, is een verhaal dat aan het denken zet over de manier waarop wij met zijn allen onze voedselvoorziening hebben geregeld. Een verhaal waarover uitgebreid kan worden nagepraat.

Maandag 31 oktober willen we nadenken over het feestmaal dat voor alle volken zal worden aangericht in het huis van de Heer van de hemelse machten. Lees Jesaja 25 vers 6 en psalm 84. Dat zijn prachtige visoenen, waar we naar mogen uitzien. Maar we moeten er ook keihard aan werken. Aan al die volken bij elkaar. Daarover gaan we in gesprek aan de hand van het verhaal van Ruth, (een geval van omgekeerde gezinshereniging van asielzoekster Naomi?).

Maandag 28 november, de advent is net begonnen, is het thema verantwoordelijkheid. Mooie woorden, hoopvolle verwachting, we mogen ervan dromen, maar die droom ontslaat ons niet van de verantwoordelijkheid om het visioen van vrede en overvloed voor iedereen ook zelf waar te maken, in de praktijk te brengen. Het wereldberoemde sprookje van Antoine de Saint-Exupérie ‘De kleine prins’ vormt het vertrekpunt.

We beginnen steeds om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Voor wie dat wil, serveren we om 18.30 uur eerst een eenvoudige verantwoorde maaltijd.

De commissie vorming en toerusting van de Protestantse kerk in Nijverdal en Hellendoorn waardeert en ondersteunt deze activiteiten. Daarom vragen wij een bijdrage van slechts EUR 4,00 per avond. En de maaltijd kost EUR 7,50. Kom je dus om 18.30 uur mee eten, dan betaal je EUR 11,50
Maximum aantal deelnemers per avond: 15.

Aanmelding via jan@hofderwonderen.nl

We zien ernaar uit jullie (weer) te ontmoeten.

Kootje Stronkhorst en Jan Verhoek