Agenda

Maandag 3 oktober willen we ons bezinnen op wat we op ons bord leggen als we met elkaar aan tafel gaan en wat die keuzes voor gevolgen hebben.

We bekijken ‘Au nom de la terre’.  Deze film uit 2019 vertelt het verhaal van een jonge Franse boer die in de jaren 70 het bedrijf van zijn vader overneemt. ‘Het systeem’ dwingt hem steeds maar uit te breiden en meer en meer te investeren. De schulden en problemen stapelen zich op en van het oude boeren is niets meer over. Wat dat met hem doet, met zijn vader en met zijn gezin en beoogd opvolger, is een verhaal dat aan het denken zet over de manier waarop wij met zijn allen onze voedselvoorziening hebben geregeld. Een verhaal waarover uitgebreid kan worden nagepraat.

Maandag 31 oktober willen we nadenken over het feestmaal dat voor alle volken zal worden aangericht in het huis van de Heer van de hemelse machten.

Lees Jesaja 25 vers 6 en psalm 84. Dat zijn prachtige visoenen, waar we naar mogen uitzien. Maar we moeten er ook keihard aan werken. Aan al die volken bij elkaar. Daarover gaan we in gesprek aan de hand van het verhaal van Ruth, (een geval van omgekeerde gezinshereniging van asielzoekster Naomi?).

Maandag 28 november, de advent is net begonnen, is het thema verantwoordelijkheid.

Mooie woorden, hoopvolle verwachting, we mogen ervan dromen, maar die droom ontslaat ons niet van de verantwoordelijkheid om het visioen van vrede en overvloed voor iedereen ook zelf waar te maken, in de praktijk te brengen. Het wereldberoemde sprookje van Antoine de Saint-Exupérie ‘De kleine prins’ vormt het vertrekpunt.

 

We beginnen steeds om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Voor wie dat wil, serveren we om 18.30 uur eerst een eenvoudige verantwoorde maaltijd.